• January 27, 2022

5 HANDIGE WEETJES OVER KRUIDEN IN JE TUIN

Bloeiende planten zijn altijd welkom, maar vooral in het voorjaar. Niet alleen omdat ze je tuin geur, kleur en vrolijkheid geeft. Na de winter, telt elke inheemse bloem als voedsel voor insecten als bijen. Wij belichten vijf verrassende voorjaarsbloeiers waar je veel plezier aan hebt in je tuin.

1. Bijzondere bollen

Krokussen, narcissen en tulpen doen het altijd goed als voorjaarsbloeiers. Er zijn echter meer verrassende bloembollen, bijvoorbeeld de Iris. Deze bolletjes leveren prachtige paarse bloemen. Niet elke iris is winterhard en de bollen worden soms aangetast door vocht of vraat van woelratten. Zet ze daarom in een ruime pot die goed afwatert. Zet eens een mooie pot bij de voordeur, op het balkon of op je terras.

De meeste kruiden houden van zon

Veel kruiden komen uit mediterrane gebieden en willen in de (volle) zon staan. Dragon, tijm, salie, oregano en basilicum bijvoorbeeld. Andere kruiden, zoals peterselie, bieslook en rozemarijn, staan liever in de halfschaduw. Er zijn kruiden die het zelfs goed doen in de schaduw, zoals citroenmelisse en munt. Maar uiteindelijk geldt wel voor munt dat in de zon de meest compacte groei ontstaat en de meest intense kleur, geur en smaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.