• March 30, 2022

De mooiste tuinplanten voor in de volle zon

Het belang van duurzaamheid wordt steeds groter en daarmee ook steeds bekender. Dit uit zich in allerlei verschillende vormen. Van recyclen, tot vintage meubels en van eigen moestuinen tot minderen met plastic. Een ecotuin is er ook een – steeds populairder – voorbeeld van. Maar hoe leg je deze aan, en wat ís het precies?

De Japanse Esdoorn

De prachtige Japanse Esdoorn is bekend om zijn bijzondere bladvorm en de indrukwekkende kleuren. Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar, waarbij de rode veruit het meest wordt gezien. Deze rode varianten worden in de herfst nog een tint donkerder rood en zijn dan werkelijk een lust voor het oog! En het mooie aan deze exotisch ogende boom is dat deze inheems groeit in ons klimaat.

Veelbelovende naam
Een ecotuin klinkt heel mooi, veelbelovend en vooral erg groen. Daardoor kan het ook meteen klinken als een tuinproject waar heel veel tijd in gaat zitten, waardoor het al snel als een intimiderende klus kan voelen. Want iedereen die gezegend is met een tuin, weet hoeveel tijd het kost om deze te onderhouden, te laten floreren en vooral onkruidvrij te houden.

Veruit de meeste soorten zullen de zon echter aanbidden. De verzorging vergt niet veel werk. Een Japanse Esdoorn doet het prima in de volle grond of een pot. Doordat het een langzame groeier is, en van zichzelf al een mooie vorm heeft, is snoeien maar zelden nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *